A 2010-ben végzett közhasznú tevékenység rövid tartalmi beszámolója

Az Alapítvány a közhasznú céljait elsősorban a www.csaladinet.hu és a www.elelmiszerallergia.hu weboldalak fenntartásával látta el a 2010-ben is. A honlapok szerkesztését döntően azok a megváltozott munkaképességű személyek végzik, kikre tekintettel az Alapítvány bértámogatásban részesült. Emellett a virtuális térből kilépve is igyekeztünk megjelenni, segíteni.

2010-ben a www.csaladinet.hu portálunk formai és tartalmi fejlesztésére sok időt és energiát fektettünk, aminek köszönhetően az oldal átláthatóbb, egyszerűbben kezelhető lett. Olvasóink könnyebb tájékozódását segíti az új tematika, amely összerendezte az egy-egy témakörbe tartozó tartalmakat. Látogatóink részére havi rendszerességgel szerveztünk játékokat, mellyel nem csak a hasznos tartalmak olvasására próbáltuk ösztönözni őket, hanem ennek révén élő és intenzívebb kapcsolat alakulhatott ki a szerkesztők és a felhasználók között. Az ajándékként átadott - főleg kismamáknak és családoknak szóló - szolgáltatások rendszerint olyan helyre kerültek, ahol nagy szükség volt rájuk.

Az Alapítványnak az elmúlt évben a virtuális térből kilépve is sikerült a közhasznú tevékenységét végezni.

Ilyen rendezvényt tartottunk augusztus 25-én Budapesten a Mini-Manó Babacentrumban. Az egész napos családi eseményen lehetőség volt a kicsiknek a játékra, kézműves termékek készítésére, a felnőtteknek előadások szóltak a környezettudatos, egészséges életmódról, személyesen kérdezhettek a jelenlévő 5 szakértőnktől és a rendkívül kedvezményes áru ruha és tan-írószer vásár kínálatából is válogathattak.

Magyarország eddigi legnagyobb ipari szerencsétlensége következményeinek az enyhítéséből az Alapítvány is igyekezett kivenni a részét a lehetőségei szerint. Koordináló szerepet vállaltunk abban, hogy a rajtunk keresztül felajánlott adományok azon személyekhez - elsősorban kisgyermekes családokhoz - jussanak, akiket az iszapömlés leginkább nehéz helyzetbe hozott.

November 12-14-én részt vettünk a Gyermekvilág kiállításon a Papp László Budapest Sportarénában. Standunknál szakértőink, szerkesztőtársaink várták a családokat. Amíg a gyermekek felügyelettel játszhattak, rajzolhattak az e célra kialakított helyen, addig a szülők megismerkedhettek az Alapítvány tevékenységeivel, a szakembereknél választ kaphattak kérdéseikre. A szervezet kiállítóhelyét a 3 nap alatt több száz érdeklődő kereste fel.